Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐ŸŽ–๏ธ 543 fietszadels in ๐Ÿฌ 8 webshops

Mountainbike zadels

Voor mountainbikers zijn een aantal zaken belangrijk wat betreft het zadel. Een zacht mountainbike-zadel bijvoorbeeld kan aangenaam lijken, terwijl u meer steun heeft aan een relatief hard zadel. Bepaal eerst wat voor u de voorkeur heeft. Een mountainbike-zadel met opening neemt op zijn beurt de druk op het zitvlak grotendeels weg. Op het gebied van schokabsorptie scoort elk MTB-zadel zeer goed.

Bekijk de populairste mountainbike zadels van Bol.com:

Voor de beginnende en gevorderde mountainbiker

Het is van belang dat mountainbikers over een zadel beschikken met de juiste pasvorm en een goede schokabsorptie. Voor de beginnende mountainbikers zijn er fietszadels te vinden in een lagere prijsklasse. Zo kunt u zonder een al te grote investering binnen een mum van tijd beschikken over een race zadel dat uitermate geschikt is voor minder frequent gebruik. Deze zadels voorzien u tevens van een degelijk comfort, de juiste steun en een goede ventilatie.

De techniek staat niet stil

MTB-zadels zijn er in alle soorten en maten. Zij zijn veelal gemaakt van synthetische materialen, die zorgen dat het zadel goed ademt tijdens een lange en intensieve fietstocht. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over een broeierig en onaangenaam zitvlak. De schokdemping is een andere belangrijk detail, waarvoor verschillende moderne technologieรซn worden gebruikt. Diverse Fizik-zadels beschikken over Wingflex-technologie. Dit betekent dat de zijkanten iets flexibel zijn, waardoor u de trapbeweging goed kunt afmaken.

fietszadel-expert.nl
Logo